Historia | Hotel Rural Costa Brava Palau lo Mirador
Demanar informació  

Història del Palau lo Mirador

Saló Reial

Un indret màgic on fer història: L' Hotel amb Encant Palau Lo Mirador és un edifici emblemàtic, documentat per primera vegada el 1385, encara que els seus orígens es remunten a l’inici de Torroella de Montgrí al segle IX dC.

En aquest magnífic Palau, lligat intrínsecament a la vila de Torroella, s’han desenvolupat fets importants que formen part de la història de Catalunya.

Es diu Palau Lo Mirador perquè des de la torre de dalt de tot de l’edifici, que era el punt més enlairat del poble, els senyors del palau podien observar i vigilar tota la plana de l’actual Empordà.

La família que vivia a la primera casa fortificada eren els Torroella, que formaven part del comtat d’Empúries, els quals van concedir generosos privilegis per atraure nova població. Al segle XIII el palau es transforma en residència dels comtes de Barcelona pel fet que Torroella de Montgrí passà a ser vila reial a partir de 1273. Aquesta va ser una de les èpoques d’esplendor del Palau Lo Mirador.

Palau historia 1
Palau historia 2
Palau historia 3

Així, el rei Jaume I el Conqueridor hi féu estada quan anava de camí cap al Consell de Lió. També Joan I, fill de Pere el Cerimoniós i germà de Martí l’Humà, conegut també amb el sobrenom del rei Caçador, passà al Palau Lo Mirador la darrera nit de la seva vida, juntament amb els seus consellers, entre ells Bernat Metge, abans de morir de manera mai prou aclarida mentre caçava als boscos de Foixà el 1396.

La segona gran època d’esplendor del Palau Lo Mirador, la inicià el marquès de Robert. Robert Robert i Surís a l’inici del s. XX va voler projectar l’edifici com a residència estival amb aires de palau gòtic. L’arquitecte noucentista Rafael Masó va ser l’encarregat del  projecte  de reforma de la  casa pairal per convertir-la en una casa de nobles. Va utilitzar elements arquitectònics de diferents cases de Torroella propietat de la família de Robert com pedres, voltes, capitells… amb la voluntat de mantenir l’esperit medieval del conjunt.

Vingui a fer història al regne d’emocions. Vingui al Palau Lo Mirador.