Avantatges

de reservar amb nosaltres

Gaudeix dels avantatges exclusius reservant directament a la nostra web:

Viatja sense preocupacions: Reserva i paga a l'arribada a l'hotel.

Et garantim la nostra millor tarifa disponible i el nostre millor preu garantit.

Política de cancel·lació flexible: Reserva amb total tranquil·litat, sabem l'important que és per a tu poder cancel·lar sense preocupacions.

Aconsegueix descomptes únics directes i exclusius.

Be smart! Early check-in i late check-out.
Arriba abans o marxa més tard i prolonga les teves vacances.

Shht! es un secret ...

Les nostres millors habitacions seran per a tu.

Història

Us donem la benvinguda al nostre Palau

Un indret màgic on fer història

L' Hotel Palau Lo Mirador es troba en un edifici emblemàtic, documentat per primera vegada l'any 1385, tot i que els seus orígens es remunten a l'inici de Torroella de Montgrí al segle IX dC.

Benvinguts a l'Hotel Palau lo Mirador. Un edifici magnífic, intrínsecament lligat a Torroella de Montgrí i on van esdevenir fets importants que formen part de la historia de Catalunya.

L'Edifici

Un espai intrínsecament lligat a Torroella de Montgrí

l'edifici

Se'l coneix com a Palau lo Mirador perquè antigament el Mirador, que es la torre de dalt de tot de l'edifici, era els punt més enlairats del poble, des d'on es podia observar i vigilar tota la plana de l'actual Empordà.

L'any 1385 es troba per primera vegada en documentació escrita esmentat el terme de Palau Lo Mirador. Però l'edifici ja existia molt abans… A l'època romana es va desenvolupar el castell o casa romana amb muralles de defensa al voltant de l'església, esdevenint la primera línia de defensa i l'inici de l'existència de la vil·la de Torroella.

Història

Qui era qui a

la família

La família que hi vivia en aquesta primera casa fortificada es deien els Torroella, que formaven part del comtat d'Empúries i els quals van concedir generosos privilegis per atraure nova població.

Al segle XIII el palau es transforma en residència dels comptes de Barcelona pel fet que Torroella de Montgrí passà a ser vila reial a partir del 1273. Aquesta es va convertir en una de les èpoques d'esplendor del Palau lo Mirador.

Així, el rei Jaume i el Conqueridor hi feu estada quan anava de camí cap al Consell de Lió. També Joan I, fill de Pere el Cerimoniós i germà de Martí l'Humà, passà al Palau lo Mirador la darrera nit de la seva vida, juntament amb els seus consellers, abans de morir de manera mai prou aclarida mentre caçava als boscos de Foixà el 1396.

La segona gran època d'esplendor la inicià el marques de Robert, qui a l'inici del s.XX va voler projectar d'edifici com a residència estival amb aires de palau gòtic. L'arquitecte noucentista Rafael Masó va ser l'encarregat del projecte de reforma de la casa pairal per convertir-la en una casa de nobles. Va utilitzar elements arquitectònics de diferents cases de Torroella propietat de la família de Robert com pedres, voltes, capitells… amb la voluntat de mantenir l'esperit medieval del conjunt.

Newsletter

Subscriu-te i rep un descompte del 5% a la teva propera escapada.

Newsletter

Subscriu-te i rep un descompte del 5% a la teva propera escapada.

Connect & Follow

Segueix-nos i inspira't amb altres viatgers i les seves experiències

Participa en els nostres sorteigs!