Demanar informació  

Història del Palau lo Mirador

Saló Reial

Un indret màgic on fer història: L' Hotel amb Encant Palau Lo Mirador és un edifici emblemàtic, documentat per primera vegada el 1385, encara que els seus orígens es remunten a l’inici de Torroella de Montgrí al segle IX dC.

En aquest magnífic Palau, lligat intrínsecament a la vila de Torroella, s’han desenvolupat fets importants que formen part de la història de Catalunya.

Es diu Palau Lo Mirador perquè des de la torre de dalt de tot de l’edifici, que era el punt més enlairat del poble, els senyors del palau podien observar i vigilar tota la plana de l’actual Empordà.

La família que vivia a la primera casa fortificada eren els Torroella, que formaven part del comtat d’Empúries, els quals van concedir generosos privilegis per atraure nova població. Al segle XIII el palau es transforma en residència dels comtes de Barcelona pel fet que Torroella de Montgrí passà a ser vila reial a partir de 1273. Aquesta va ser una de les èpoques d’esplendor del Palau Lo Mirador.

Palau historia 1
Palau historia 2
Palau historia 3

Així, el rei Jaume I el Conqueridor hi féu estada quan anava de camí cap al Consell de Lió. També Joan I, fill de Pere el Cerimoniós i germà de Martí l’Humà, conegut també amb el sobrenom del rei Caçador, passà al Palau Lo Mirador la darrera nit de la seva vida, juntament amb els seus consellers, entre ells Bernat Metge, abans de morir de manera mai prou aclarida mentre caçava als boscos de Foixà el 1396.

La segona gran època d’esplendor del Palau Lo Mirador, la inicià el marquès de Robert. Robert Robert i Surís a l’inici del s. XX va voler projectar l’edifici com a residència estival amb aires de palau gòtic. L’arquitecte noucentista Rafael Masó va ser l’encarregat del  projecte  de reforma de la  casa pairal per convertir-la en una casa de nobles. Va utilitzar elements arquitectònics de diferents cases de Torroella propietat de la família de Robert com pedres, voltes, capitells… amb la voluntat de mantenir l’esperit medieval del conjunt.

Vingui a fer història al regne d’emocions. Vingui al Palau Lo Mirador.

Opinions

Hotel Palau lo Mirador 9.25 out of 10 based on 12 ratings. 12 user reviews.
Promig: 9.25
 • Excelente relación calidad-precio. El desayuno era muy completo y lo mejor fue alojarse en un edificio tan precioso.

  10

 • En un edificio exsepcional que te trasporta a otro tiempo una habitacion super confortable.

  9.2

 • El edificio es magnífico. El desayuno y cena de calidad. El personal muy atento. La habitación con jacuzzi de dos plazas. Jardín muy cuidado.

  8.3

 • Hotel con mucho encanto. Buen desayuno. Atención muy correcta

  10

 • El edificio una preciosidad. És un palacio pero parece un castillo. Un completo acierto, lo he recomendado a familia y conocidos.

  10

 • Tranquilidad del pueblo, la bañera hidromasaje una pasada y el palacio donde está ubicado es muy emblemático.

  8.3

 • El edificio es muy bonito y la habitación muy comfortable, el desayuno muy completo y la gente muy atenta.

  9.6

 • El hotel en general una pasada, la habitación era enorme y la cama muy cómoda y ancha, vistas geniales y si te gusta lo medieval tienes que visitarlo!

  10